O Nama

Novi svijet d.o.o. Mostar je jedna od najuglednijih škola stranih jezika na području grada Mostara i Hercegovine. Utemeljena je 8. prosinca 2005. u Mostaru i do sada je svoje usluge pružila preko 2000 polaznika, djece i odraslih. Za sve one koji žele obnoviti svoje znanje stranih jezika Novi svijet je pravi izbor da to učine na kvalitetan i učinkovit način.

Za djecu:
Zavirite u Novi svijet, svijet znanja, kreativnosti, neslućenih mogućnosti! Zašto biste to učinili?
Svjesni da se samo znanjem dolazi do zacrtanog cilja, želite svom djetetu priuštiti Novi svijet.
Novi svijet omogućava Vašem djetetu da posebnim metodama usvaja više stranih jezika odjedanput.

U Novom svijetu Vaše dijete dobiva pravovremeno relevantne informacije gdje treba tražiti odgovore na pitanja koja ga zaokupljaju. Svako je dijete nadareno! Ne dopustite da skriveni talenti Vašeg djeteta ostanu zauvijek uspavani! U Novom svijetu znaju kako prepoznati i njegovati nadarenost. Stidljivost i povučenost nisu uvijek na cijeni. Novi svijet preobrazit će Vaše dijete u otvorenu osobu koja argumentirano brani svoj stav. Omogućite svom djetetu jasno razumijevanje našega svijeta i društva! Dopustite da Vaše dijete u Novom svijetu spozna da je ZNANJE MOĆ.

Opredijelite se za nas, jer samo Vam mi jamčimo:

 • profesionalno ponašanje i korektan odnos
 • visoke nastavne i obrazovne norme prilagođene europskim standardima
 • potpunu točnost i vjerodostojnost svih objavljenih informacija
 • strukturalni tok podučavanja podijeljen na stupnjeve i prilagođen potrebama polaznika
 • mogućnost uvida polaznika u ciljeve tečaja koji pohađa
 • redovitu procjenu znanja polaznika kao i završni ispit koji je u skladu s programom tečaja
 • stalno stručno usavršavanje naših nastavnika i nadzor od strane stručnih koordinatora i supervizora
 • otvorenost inspekciji nadležnog Ministarstva radi održavanja standarda kvalitete
 • odsustvo svake diskriminacije korisnika usluga na temelju spola, nacionalnosti, rase ili socijalnog statusa
 • cijene primjerene vrijednosti pruženih usluga, kao i poštivanje svih odredbi ugovora sklopljenih s korisnikom usluga
 • mogućnost konzultacija i savjeta pri odabiru tečaja

U  nastavi  stranih jezika  Novoga svijeta primjenjuju se posljednja dostignuća europskih stručnjaka iz ove oblasti, bazirajući sve metode učenja stranih jezika na takozvanom komunikativnom pristupu koji polaznike tečajeva usmjerava da sva svoja znanja koriste prije svega pri usmenom izražavanju. Ipak, da bi nastava stranog jezika bila potpuna, nužno je razvijanje i ostalih jezičnih kompetencija: čitanja, pisanja i razumijevanja.

Imperativ ovakve vrste nastave je rad u malim skupinama polaznika. Prema strogim normativima za nastavu u Novom svijetu u jednoj skupini može biti najviše 10 polaznika. Svi polaznici se redovito prate od strane profesora koji ih vodi, kako uz redovne, tako i uz izvanredne, ciklične provjere znanja i konzultacije.

Po završetku tečaja stranog jezika svi polaznici polažu završni ispit, a oni koji nisu propustili više od 20 % ukupnog nastavnog fonda ostvaruju pravo na diplomu Novog svijeta.

Pripremni tečajevi za GOETHE ispite

Goethe Zertifikat Deutsch je međunarodno priznat dokument kojim se potvrđuje razina znanja i vladanja njemačkim jezikom. Dokument je akreditiran i dodijeljen od strane Goethe Instituta, a u ime Ministarstva obrazovanja i naučnog istraživanja SR Njemačke. Posjedovanje ovog certifikata olakšava profesionalno ili akademsko usavršavanje na govornim područjima njemačkog jezika i preduvjet je za upis na većinu njemačkih sveučilišta bilo na osnovne, master, specijalističke ili doktorske studije.

GOETHE ispiti imaju visok globalni ugled, a sami certifikati se od strane poslodavaca i obrazovnih institucija u mnogim zemljama promatraju kao dokaz kvalifikacije. GOETHE ispiti se u BiH mogu polagati u Sarajevu i Banja Luci. Ispiti se održavaju tri puta godišnje: u siječnju, lipnju i listopadu.

Škola stranih jezika Novi svijet organizira pripremne tečajeve za polaganje GOETHE ispita za svih šest razina, u potpunosti se pridržavajući programa pripreme koji taj ispit podrazumijeva. Kandidati će prilikom prijavljivanja polagati ulazni test čiji će rezultat pokazati razinu znanja koji on posjeduje i prema tome biti raspoređeni u skupine koje se pripremaju za polaganje GOETHE ispita određene razine. Paralelno se kod polaznika razvijaju sve četiri jezičke kompetencije (čitanje, pisanje, razumijevanje i izražavanje) kako bi se polaznici osposobili za sve dijelove GOETHE ispita.

Naša ponuda obuhvaća:

 • tečajeve stranih jezika u skupini koje startaju svaka dva mjeseca
 • individualne tečajeve na 5 stranih jezika
 • specijalizirane tečajeve za medicinsku, pravnu i ekonomsku struku
 • prevođenje na hrvatski jezik
 • testiranja za uvjerenje o poznavanju stranog jezika
 • trening poduzeća
 • repeticije za osnovce, srednjoškolce i studente

Moto Novog svijeta je: „Znanje je moć!“