Novi svijet omogućava polaganje ispita iz jezika koji su u ponudi. Diploma i uvjerenje o položenom stupnju tečaja validni su na području BiH.

Goethe Zertifikat Deutsch je međunarodno priznat dokument kojim se potvrđuje razina znanja i vladanja njemačkim jezikom. Dokument je akreditiran i dodijeljen od strane Goethe Instituta, a u ime Ministarstva obrazovanja i naučnog istraživanja SR Njemačke. Posjedovanje ovog certifikata olakšava profesionalno ili akademsko usavršavanje na govornim područjima njemačkog jezika i preduvjet je za upis na većinu njemačkih sveučilišta bilo na osnovne, master, specijalističke ili doktorske studije.

GOETHE ispiti imaju visok globalni ugled, a sami certifikati se od strane poslodavaca i obrazovnih institucija u mnogim zemljama promatraju kao dokaz kvalifikacije. GOETHE ispiti se u BiH mogu polagati u Sarajevu i Banja Luci. Ispiti se održavaju tri puta godišnje: u siječnju, lipnju i listopadu.

Škola stranih jezika Novi svijet organizira pripremne tečajeve za polaganje GOETHE ispita za svih šest razina, u potpunosti se pridržavajući programa pripreme koji taj ispit podrazumijeva.

Kandidati će prilikom prijavljivanja polagati ulazni test čiji će rezultat pokazati razinu znanja koji on posjeduje i prema tome biti raspoređeni u skupine koje se pripremaju za polaganje GOETHE ispita određene razine.

Paralelno se kod polaznika razvijaju sve četiri jezičke kompetencije (čitanje, pisanje, razumijevanje i izražavanje) kako bi se polaznici osposobili za sve dijelove GOETHE ispita.